8 plaques de pasta de lasanya
Pel farcit:
Una ceba mitjana
Un pebrot verd petit
Un trocet de pebrot vermell
Una esbergínia
Un carbassó
Una dotzena de xampinyons
Tres cullerades soperes de salsa de tomata.
Per la beixamel:
3 cullerades de farina d'espelta
llet d'arròs
nou moscada
Per decorar:
Una culleradeta de sesam triturat.
Una culleradeta de llavors de lli.
Germinats com acompanyament.
PREPARACIÓ:
Tallem la ceba ben petitona i la posem a sofregir. Mentrestant tallem també ben petitó, el pebrot verd i el vermell, i els afegim. Fem el mateix amb l'esberginia i el carbassó, i ho anem remenant.
Netegem els xampinyons i els tallem a làmines petitones i també els aboquem.
A foc lent, anem remenant fins que les verdures estiguin qüasibé cuites. Llavors hi aboquem les tres cullerades de tomama diluida amb una miqueta d'aigua. Salem, acabem de coure i reservem.
Escaldem durant 3 minuts les plaques de lasanya. Les estirem sobre un paper de forn o una superficie adequada i enllotllem el remenat de verdura, posant-ni una bona quantitat, repartin-la tota. Queden uns canalons grans i compactes.
Fem la beixamel posant en una paella un bon raig d'oli de bona qualitat, les tres cullerades de farina i ho remenem a poc a poc fins que quedi barrejat i es vagi coent. Agefim la llet d'arròs fins que quedi de la consistència que ens agradi. Per ùltim hi afegim la nou moscada, acabada de ratllar, remenem i ho aboquem pel cim dels canelons. Espolsem el sesam i les llavors de lli i enfornem per gratinar fins que quedi la beixamel d'un tó daurat.
Un bon acompanyament per aquests canelons es una amanida de germinats, que en aquest cas son de pèssol i d'alfalç, contrastant la verdor i frescor que aporten amb la contundència del farcit guisat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada