divendres, 8 de novembre del 2013

DIETA PER ALCALINITZAR

Una noieta molt trempada i amb moltes ganes de millorar em va demanar una relació dels aliments que jo menjava, dons ella volia començar a cuidar el seu cos i ja questionava el que li podia convenir o no. Es la dieta que jo faig habitualment per tal d'augmentar l'alcalinitat del cos i abaixar l'acidesa. Aquesta dieta que segueixo es fruit de recopilar informacions d'un metge naturista, de lectures com la Montse Bradford, i de la informació que es troba en www.misrecetasanticancer.com. A veure si vos pot servir.


DIETA

Verdures i amanides.
-          En puré, bullides, fregides, a la brassa, saltejades amb pasta, saltejades amb cus-cus, amb arrós.
-          1 cop al dia.

Llegums
-          Cigrons, llenties, fesolets, mongetes seques, pèsols.
-          Barrejats amb cereals, fan que s’absorveixi la proteina. ( cus-cus, bulgur, quinoa, mill, pa integral......)
-          3 cops per setmana.

Fruita.
-          Molt poc plàtan. 1 cada quinze dies com a molt.
-          No es mengen amb els àpats (en tot cas abans del menjar habitual. Queda rar, doncs estem acostumats a fer-ho per postres i no a l’inici)
-          2 cops al dia, la quantitat de peces de fruita que es vulgui. (soles i sense menjar res més per acompanyar)

Peix
-          3 cops per setmana. Per anar bé, peixos petits. Tonyina i salmó porten molta grassa i degut a la càrrega de mercuri que solen arrastrar en la cadena alimentària millor no consumir-los.

Carn
-          2 cops per setmana. Descartar el xai, doncs porta molta grassa. I per anar bé, cap tipus de carn que estigui processada, es a dir, trinxada (descartar butifarres, hamburgueses…..)

-          Tan el peix com la carn, procurar no menjar-ho per sopar.... Fer-ho a la planxa en papillote, al forn.... Procurar de fer pocs fregits....o gairebé cap.

Embotits
-          Totalment descartats. Pernil dolç també descartat. Pernil salat 1 cop cada 15 dies.

Pasta
-          Un cop a la setmana. Acompanyat de verdura saltejada, amb amanida, amb salses (maionesa, ketchup, salses de pot industrials, prohibits)

Bolleria
-          Res de pastissos, croissants, bolleria industrial, galetes de super ( poden ésser galetes integrals comprades a una bona botiga eco)....  o també les podem fer nosaltres..... !!!

Pa
-          Sempre completament integral i que sigui molt dens....gens flonjo.


Formatge.
-          2 cops per setmana (es pot menjar també per esmorçar)
-          Sempre totalment curat ( no semi), de cabra, ovella....evitar de vaca doncs porta molts de greixos afegits. Els de cabra i ovella no es troben tant manipulats.

Llet.
-          Descartar totalment la llet de vaca i qualsevol derivat, com per exemple els iogourts.
-          Pot ésser llet d’arròs, d’ametlla, de xufa.....La que prové de la soja, cal tenir en compte que porta estrògens i que a les dones no ens en calen tants, per tant només prendre-la amb  poca quantitat.
-          iogourts millor de soja.

Begudes.
-          Descartar les begudes amb sucres, com Coca-Cola, taronjades, llimonades, refrescos, Red Bull,  etc... (millor una canyeta ben fresqueta) (poques....heeee... millor no ens passem)
-          No beure begudes amb gas, com a molt una cada 15 dies.
-          No existeixen les begudes light....porten sucres d’una altre mena.
-          Una miqueta de vi negre tampoc va malament.
-          Els licors provoquen al fetge un excés de treball que no li cal.... en tot cas algún xupito de beguda seca (ex. : wisky)

Ous.
-          No abusar. L’ideal sería com a molt dos cops al mes.

Infusions.
-          Infusions de te.
-          Infusió de farigola, depura el fetge i els ronyons i ens ajuda a eliminar líquid del cos.

Xocolata
-          Xocolata negre com a mínim d’un 75% a un 85% de percentarge de cacau.

ALTRES
-          Descartar totalment les mantegues, patés, sucres ( endolcir amb mel o una mica de sucre moreno)
-          Posar poca sal (fa retenció de líquids)
-          Emprar oli d’oliva bo, tant per cuinar com per amanir.
-          Descartar els aliments enllaunats.
-          Menjar tant pocs aliments fregits com es pugui.
-          Descartar el consum del café com a tònica habitual (un de tant en tant)

PER ESMORÇAR - Idees:
-          Torrades amb formatge, codonyat, una mica de melmelada.
-          Llets, infusions, iogourt de soja.
-          Batuts de fruita natural.
-          Fruita fresca.

Cal tenir en compte que el canvi de passar a una dieta de les tradicionals que fem habitualment a aquesta molt més natural i restrictiva, comporta un canvi en el nostre cos, i una protesta d’aquest. Per tant s’ha de tenir en compte de no fer els cànvis de forma dràstica, si no paulatinament, fins que aquesta dieta sigui l’habitual.
Tampoc cal esperar veure els resultats de les dietes “miracle” que provoquen aprimaments sobtats i a posterior el retorn a la situació inicial..... Es tracte de mantenir aquesta dieta per sempre, tenint en compte de poder-nos permetre el luxe de transgredir-la quan ens convingui, però només de tant en tant.... i que això sigui per a nosaltres (aquestra transgressió) un premi que ens donem...!!!

Ostres es que son tant bones les coses poc saludables.....La industria ja s’ha ocupat de fer-les ben sabroses.....!!!

En conseqüència, de tant en tant, i perquè no sembli un “càstig diví” cal que ens donem algun premi de menjar “porqueries”, però amb la conciència de que som nosaltres els que portem el control del que volem que entri en el nostre cos....i per tant es un exercici de voluntat.... Perquè és aixó el que ens mereixem, tenir un cos saludable, ben cuidat, i perquè no té cap establiment  on comprar recanvis quan s’espatlla.

Gaudiu mentre feu aquest tipus d’alimentació..... i de tant en tant vos premieu !!!! Hhhuuuuuummmm  que bó !!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada